Змеевик

Змеевик- пази от зли сили

 

Произход:  На територията на Русия се добива в Урал. Месторождения на змеевик има в Азербейджан, Казахстан и Таджикистан. Минералът се среща в Англия, Унгария, Германия (Бавария, Саксония), Индия, Италия, Нова Зенландия, САЩ и Швеция. Змеевик от Китай и Монголия по-рано са били наричани „корейски жад”. Разновидността на серпентина с жълт или жълто-зелен цвят е наричан антигорит (по името на Антигорио в Италия, където са били намерени такива камъни).

Качества: Препоръчва се да се носи от хора, които искат да избегнат опасности по жизнения си път.

Защитава от въздействия - ако например някой се опитва да Ви причини зло  или Ви влияе негативно, без видимо обяснение.

Съчетава се добре с цитрина - заедно те помагат за осъществяване на мечтите. Змеевикът е сред малкото камъни, които действат в две посоки - отблъскват отрицателната енергия, като създават защитна обвивка около притежателя си и същевременно привличат положителна енергия, особено ако е в комбинация с жълти кристали.

Цвят: Другото название на змеевика – серпентин. То произхожда от латинската дума serpens  - „змия” и указва на характерната окраска на камъка. Тя може да бъде зеленикаво-жълта или тъмно-зелена с характерни петна, които придават на камъка сходство със змийска кожа. Змеевикът е непрозрачен, но неговата светла разновидност – слабо пропуска слънчевите лъчи. Често змеевика има влакниста или листовидна структура. По своя външен вид, змеевика прилича на нефрит, въпреки че това е съвсем друг минерал – змеевика е по-мек и по-поддатлив от нефрита. Заради характерния си цвят змеевика понякога е наричан „мъховик”. 

Любопитни факти: Съгласно древната легенда Адам, опитал от ябълката на познанието е изплюл късче змеевик. Затова и е наречен „Адамов камък” и го считат за коварен камък, символ на изкушението и възможния грях. Понякога той се носи съзнателно от хора, стремящи се да излъжат окръжаващите ги. Специалистите по древните знания утвърждават, че украшения от змеевик се препоръчва да се носят от хора, които искат да избегнат опасности по жизнения си път. В Монголия, се счита за камък пазител от ухапвания на змии и насекоми. Този камък, според мнението на местни жители се смята за способен да опази своя притежател от негативни влияния от страна на други хора.

В древността е съществувало поверие, че благодарение на своята змийска окраска, серпентина е способен да служи като ефективна противоотрова. От змеевик са правели чашки и съдове за лекарства. Затова този минерал е бил известен още и като „аптекарски камък”. Съвременните литотерапевти смятат, че змеевика помага срещу главоболие, способен е да събуди от летаргия и ускорява зарастването на костите.

Подходящ за зодия: Всички зодии

Гривна за предпазване от уроки и лоши очи
12.00лв.
Описание: Модел 2113, комбинация от соколово око - 12 мм, змеевик - 10 мм, драконови вени - 8 ..
Гривна за предпазване от уроки и лоши очи с мантра
12.00лв.
Описание: Модел 2093, комбинация мулти-фасет  оникс и драконови вени 7-8 мм, змеевик 10 мм ..
Гривна с жълт яспис и змеевик
5.00лв.
Описание: Модел 2090, Гривна с жълт яспис чипс и змеевик, еластична корда и метален елементЖълт..
Гривна с нефрит, лунен камък и змеевик
10.00лв.
Описание: Модел 2124, комбинация змеевик - 10 и 8 мм, нефрит - 8 мм и лунен камък 8 мм, еластич..
Гривна със змеевик и вулканичен камък
25.00лв.
Описание: Модел 2265 - уникат, съчетание на змеевик 4  и чипс и 10 мм вулканичен камък , еласти..
Гривната на Мултимаус
10.00лв.
Описание: Модел 2069, гривна с  жадеит и змеевик , в цветовете  на Мултимаус, до..
Показани 1 от 6 | 6 (1 Страници)