Втора чакра

Втора чакра - Свадхиштхана - "АЗ ИСКАМ"

По-долу са изброени характерни симптоми за нeработещи чакри. Чакрата може да има три вида състояния на неправилна работа: блокирана (недостатъчна активност), пробита (движи се в обратна посока) и свръхактивна. И трите състояния могат да доведат до неприятни последствия за психиката и организма на човека. За всяка чакра са опоменати органите, които тя захранва (те могат да боледуват) и психичните състояния, които са променени вследствие на нейното неправилно действие.

 

II чакра (Свадхистана)- Сексуална енергия

Функции на чакрата: Частично свързана с работата на надбъбречните жлези. Оказва въздействие върху репродуктивната и мускулната система, отделителната система, работата на далака, пикочния мехур, панкреаса и бъбреците. Това е центъра за детоксикация на тялото. Осигурява енергия на близко разположените органи на тялото - черва, бъбреци, отделителна система.


Симптоми на недостатъчна активност:

Сексуалната енергия е основната творческа енергия на Вселената. Отказът и потискането на тази енергия води до всевъзможни видове болести, неврози, истерии и т.н.

Връзка с първата чакра: отричането на тялото, принадлежащо към физическия свят, води до отричане на сексуалната енергия. Проблемът със здравето като цяло и материалното благополучие, бедността или богатството е пряко свързано с активността на сексуалния център. Блокировките в тази област са най-мощните. Вкоренените в подсъзнанието на човека заблуждения, идващи от далечното минало, за греховността и нечистота на половия акт са основната причина за това.

Напреженията се разполагат в областта на сакрума и таза, понякога засягат и кръста, и дори корема. В човека се появява болка в таза, което предполага наличие на блокировка. При мъжете, блокиращите напрежения са в областта на перинеума и около простатата, те са насочени вертикално нагоре, включвайки двете долни чакри. Тези напрежения допринасят за утихването на функциите на простатата. При жените, свиващите и хлътващи напрежения се разпространяват към външните полови органи, лишавайки от чувствителност ерогенните генитални зони. И при двата пола обичайните напрежения се разполагат над срамната кост и са в перпендикулярна посока, блокирайки вътрешните полови органи.

Освен блокирането от сексуално естество, тези напрежения, могат да се проявят и при някои хора, които се стремят да приберат корема, тъй като не го приемат като част от тялото си, блокирайки по този начин сексуалната и жизнена енергия.

Други симптоми са и недоверие към другите, затваряне в себе си, неспособност за проява на емоции, притеснения за това, което мислят другите, необщителност, следване на тълпата.

Симптоми на хиперактивност:

Егоизъм, арогантност, похотливост, прекомерна гордост или самохвалство, емоционална раздразнителност, постоянно търсене на власт.

Симптоми за пробитa чакрa: вътрешен дискомфорт и сексуални неврози.

Оранжевите минерали стабилизират кръвообращението и обмяната на веществата и осигуряват интелектуална енергия. Терапията с тези минерали активира жлезите с вътрешна секреция. Съответства на оранжевия цвят, а минералите, които й въздействат, са оранжев корал, оранжев яспис, карнеол, жадеит, котешко око и др.

Източник - Информацията е взета от интернет

Амулет с карнеол
4.00лв.
Описание: Модел 8030, Амулет в стъклено бурканче с карнеол. Размери на бурканчето 15 х 2..
Гривна с  карнеол и дървото на живота
10.00лв.
Описание:  Модел 2022, Гривна с карнеол -  клас ААА+, еластична корда и метален елеме..
Обеци с карнеол мултифасет
7.00лв.
Описание:  Модел 4050, обеци с карнеол -мултифасет 8 мм и метален елемент.Карнеола е стаб..
Показани 1 от 3 | 3 (1 Страници)