Аквамарин

Аквамарин – камък на младостта, трайната  любов, добрия късмет

 

Произход: Бразилия, Афганистан, Мадагаскар

Цвят: Син, синьо-зелен, жълтеникав

Качества: Скъпоценен камък на куража и спокойствието. Намалява стреса, подобрява комуникацията, стимулира интуицията и творческата енергия. Засилва психическите сили.

Любопитни факти: Още от древността е известен като камък на надеждата, щастието, доброто здраве, вечната младост и трайната любов.

Смята се, че балансира емоциите, пречиства ума и засилва творческите способности. Превръща колебливостта във вътрешен контрол. Изостря интуицията като същевременно успокоява неспокойният ум.

Помага ни да поемем контрол над всяка ситуация, в която трябва да бъдем силни. Ако сте много чувствителни към чуждите мисли и вибрации, носете аквамарин заедно с опушен кварц- тази комбинация ще смекчи силата на нежеланите външни влияния.

Облекчава семейни проблеми, помага за изглаждане на отношенията между брачни партньори и осигурява дълъг и щастлив брак. Събужда отново любовта при дългогодишните двойки.

В някои култури се използва и като защитен амулет по време на бременност, за предотвратяване на спонтанен аборт и защита на майката и бебето от наранявания.

Лечебни свойства: Премахва задържането на течности, като укрепва бъбреците, черния дроб, далака и щитовидната жлеза. Успокоява очите. Ефективен при болести на врата и гърлото и хашимото.

 Амулет: За моряците, при път по вода, носи късмет. Дава смелост и спокойствие. Срещу уроки при малки деца. За вдъхновение. Привлича късмета

 Зодии: Рак, Риби, Скорпион, Водолей, Везни

Влияние върху чакра: „АЗ ОБЩУВАМ“ Пета чакра - Вишудхи  - в духовен аспект се свързва с вярата и красноречието.

 

 


Гривна за просперитет и успех в бизнеса

Гривна за просперитет и успех в бизнеса

Описание: Модел 2053, комбинация от  Аметист -  10 мм, Лунен камък - 10 мм и Аквамар..

9.00лв. 15.00лв.

Морска синева

Морска синева

Описание: Модел 2053, комбинация от  Аквамарин -  8 мм и Оникс - фасет 10 мм, еластич..

9.00лв.

Показани 1 от 2 | 2 (1 Страници)