Слънчев камък

Слънчев камък – камък на щастието

Цвят: Зелен, син, черен и кафяв
Красивият талисман често бива наричан „слънчев камък”. Малките люспи от слюдата или хематита, които се съдържат в него,  допринасят камъкът да изглежда така сякаш излъчва лъчиста светлина. Препоръчва се лица, изпаднали в тежък емоционален шок да носят именно този камък, защото той поглъща слънчевата енергия и я прехвърля върху своя собственик, като по този начин го зарежда с оптимизъм и добро настроение. В миналото хората са вярвали, че бляскавият авантюрин може да се употребява за производство на енергия от слънцето. Те често са използвали камъкът в своите ритуали, осланяйки се на магическите му свойства. Индианците са си служили със слънчевия камък за прогонване на зли духове, а древните гърци са считали, че кварцовият минерал помага на Слънцето да следва своя път и не му позволява да изгори Земята. Днес камъкът се използва като талисман, който предпазва собственика си от различни неблагоприятни въздействия. Основната причина този камък да бъде наричан авантюринов кварц е неговият произход от един от най-разпространените минерали в земната кора. Камъкът авантюрин е част от многото разновидности на кварца. Той има формата на гранулирани минерални образувания. В състава му влизат както кварц, така и други примеси. Най-често това са люспи от слюда, хематит, гьотит и други минерали. Камъкът авантюрин се счита за талисман на любовта, късмета и доброто настроение. Зарежда своя притежател с увереност, решителност и положителна енергия.
Малко хора могат да останат безразлични към неговия външен вид и най-вече към фините блестящи частици, които го правят толкова специален.
Най-голямата ценност на талисмана е способността му да носи късмет на своя притежател. Във всички начинания и рисковани действия, камъкът носи успехи, помага за запазването на доброто настроение, повишава чувствеността и изостря емоциите. Той оказва влияние върху цялостната енергия на тялото – премахва хроничната умора, лекува настинки, регулира кръвното налягане, стимулира обмяната на веществата, облекчава мигрената. Силно препоръчителен е за депресирани личности, загубили смисъла на живота, защото е в състояние да им помогне да преодолеят душевната криза и песимизма. Камъкът може да бъде срещнат в няколко цвята, като всеки един от тях носи своя символика. При всички случаи, обаче, трябва да се отбележи, че авантюринът привлича интереса на хората със своята уникалност и красота. 
Важно е да се знае, че минерала не се носи постоянно, защото прекалено силната му енергия може да има отрицателно въздействие.
Препоръчва се авантюринът да бъде във собственика си в продължение на една лунна фаза.
Носенето на камъкът за повече от един месец е абсолютно противопоказно при всички хора, независимо от здравословните им проблеми.
Авантюринът придобива характерния си стъклен блясък само след обработка и след полиране.

Зелен, син, черен и кафяв авантюрин – разлика в техните магически свойства и значение 
Камъкът може да бъде срещнат в най-различни цветове и нюанси. В зависимост от цветовата гама, в която попада, вълшебният минерал може да има специфични свойства.

Зеленият   привлича любов и предотвратява раздяла, предпазва от зли очи, омраза и завист
Зеленият слънчев камък
 е много подходящ за хора, занимаващи се с интелектуален труд. Той избистря ума, помага за концентрацията и премахва чувството на страх и безпомощност.
Освен това е подходящ за двойки, тъй като успешно съхранява любовта и страстта и предотвратява раздяла, семейни кавги и неразбирателства. Минералът в зелен цвят покровителства влюбените личности и допринася за мир и просперитет в семейството. Този деликатен камък подпомага личностното израстване, разширява чувствеността, помага за преодоляването на стрес, тревожност, депресия.

Синият  се счита за талисман на силните играчи. Мнозина вярват, че вълшебният камък в този нюанс носи късмет в бизнеса и предотвратява рисковите ситуации. Този минерал помага на пътешественици, моряци, военни, бизнесмени и изобщо на всички личности, които обичат да поемат рискове и разчитат на късмета си. Синият авантюрин оказва положителен ефект върху психическото състояние на своя собственик, успокоява духа и премахва негативните емоции.


Черният  е красив и мистичен камък

Черният  е най-мистериозния представител на този вид кварцов камък. Счита се, че той е неразривно свързан с космоса и подсъзнанието. Полезен е при медитация и търсенето на отговор на важни въпроси в живота. Камъкът има общоукрепващо действие върху организма, тонизира тялото и помага при заболявания свързани костната система – облекчава напрежението, укрепва ставите и мускулите. Минералът в този цвят е незаменим инструмент при терапия, която цели подобряване на състоянието на кожата. 

Кафявият  носи късмет в бизнес делата, търговията и всички начинания, които са свързани с финанси. Този минерал е подходящ за бизнесмени, предприемачи и всички лица, чиято професия е свързана с търговия и пари. Освен това талисманът в този нюанс предпазва от завист, омраза и уроки. 

Всички цветове на минералът допринасят за бодрост, яснота на ума, балансиране на емоциите и тревожността.
Камъкът има уникалната способност да премахне негативните мисли, насочени към неговия собственик и да го освободи от неблагоприятни физически и душевни усещания.
За любов
Вярва се, че камъкът авантюрин привлича към своя собственик искрена любов и позитивни чувства. В древността той се е използвал за съблазняване и задържане на любим човек. Определен за „посредник на чистата любов”, талисманът с непреодолима сила е привличал обожатели, привърженици и приятели към своя притежател. Защитава любовта, романтичните чувства, привлича противоположния пол и укрепва връзката между влюбените. Особено подходящ е за семейства, тъй като насърчава успешен и мирен живот на двойката. Освен това помага страстта и любовта да се запазят дълго време, предпазва от раздяла и външна намеса.

Зодии и най-вече Рак
Слънчевия камък защитава представителите на водните знаци, а именно Риби, Рак и Скорпион.
Той оказва положително въздействие върху здравето на тези зодии, като особено силно се препоръчва камъкът да бъде носен от личностите, родени под знака на Рака. 
Слънчевият камък помага на всички в трудни моменти и при вземане на важни решения.
Не забравяйте!!!! Камъка не се носи постоянно, не повече от 28 дни.


Сравни продукт (0)


Гривна с авантюрин и слънчев камък

Гривна с авантюрин и слънчев камък

Описание:  Гривна с авантюрин - 8 мм и слънчев камък 10 мм, метален елемент и еластична корда.А..

7.00лв. 12.00лв.

Гривна със слънчев камък

Гривна със слънчев камък

Описание:  Гривна със слънчев камък - 10 мм и едър чипс,  метален елемент и еластична корд..

7.00лв. 12.00лв.

Комбинация от слънчев камък, гранат и кехлибар

Комбинация от слънчев камък, гранат и кехлибар

Описание: Слънчев камък чипс и 12 мм, гранат и кехлибар, еластична корда и три метални висулки.Слънч..

15.00лв.

Свеж полъх с Родохрозит, Слънчев камък и ахат

Свеж полъх с Родохрозит, Слънчев камък и ахат

Описание: Комбинация от   едър чипс Родохрозит, Слънчев камък и Ахат 12 мм. , метален елем..

7.00лв. 10.00лв.

Гривна - Седемте чакри  - 1912

Гривна - Седемте чакри - 1912

Описание: Комбинация от Тюркоаз, Котешко око, Ахат, Авантюрин в цветовете на дъгата, създадена да ба..

6.00лв. 9.00лв.

Показани 1 от 5 | 5 (1 Страници)