Обсидиан

Обсидиан - камъкът на истината

Произход: Мексико, Бразилия, Русия, САЩ, Унгария, Исландия, България и по целия свят

Цвят: Черен, зелен, кафяв, сив

Качества: Много мощен камък, който винаги е свързван с духове пазители, които бдят над нас и ни защитават на всички нива. Работи изключително бързо и с голяма сила. Преобразува негативната енергия в положителна. Неговите вибрации носят спокойствие и сигурност; стабилизира енергиите на всички хора в помещението, в което се намира. Защитен камък. Защитава от психически атаки и премахва негативните влияния. Полезен е за премахване на лоши навици и намалява апетита. Улеснява преживяването на стара любов и подкрепя по време на промяна.

Любопитни факти:

От най-древни времена, още през палеолита, обсидианът бил използван за направа на наконечници за стрели, на ножове, по-късно от него били изработвани магически гадателски огледала и предмети за украса. Древните мексикански цивилизации го наричали Божествен камък и от него изработвали изображения на своите богове. Древните полинезийци вярвали, че обсидиаът пази душите на умрелите в Долния свят, после ги връща обратно на Земята с вулканска лава за да се преродят.

Енергията на този камък е тясно свързан с огнената стихия, поради което се смята за камък-закрилник, способен да предпазва от нападения, от негативно магическо въздействие, от измяна на близък човек, от излишна агресивност. Обсидианът ще ви помогне да разберете и да се справите с негативните и положителните житейски цикли. Той изкарва на повърхността  подтиснатите тъмни области на подсъзнанието, които трябва да промените за да продължите напред.

В Индия го почитат като камъкът „чистач”, който изчиства всички ниски вибрации в организма и освобождава физическото тяло от всякакъв негативизъм.

Дръжте късче обсидиан при парите си, за да не изтичат между пръстите ви. Носете го, за да не позволявате на недоброжелателните хора да ви използват.

Лечебни свойства: Облекчава болката, намалява напрежението и ускорява физическото изцеление на раните. Лекува заболявания на стомаха и червата. Премахва токсините, разсейва блокажите

Подходящ за зодия : Козирог, Стрелец, Лъв, Скорпион.

Чакра: Коренна (Първа чакра) и Чакра на третото око (Шеста чакра)


Сравни продукт (0)


Гривна с обсидиан и планински кристал

Гривна с обсидиан и планински кристал

Описание: Гривна с обсидиан и планински кристалОбсидиан:  Камъкът на Истината Това е камък, ко..

5.00лв. 7.00лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)