Малахит

Малахит

Малахит - камък на трансформацията

Цветове: светлозелен, изумруденозелен, тъмнозелен.

Любопитни факти:

От най-дълбока древност малахитът се смята за „камък на здравето”,  който пази от болести,  „лоши очи”  и различни беди. Малахитът е един от първите минерали използван като символ на властта. Украшенията за главата на фараоните били обточени с малахит. Смятало се, че той помага да се вземат мъдри решения.

Като амулет той бил ценен и в древна Гърция и Рим за защита от негативност и „лоши очи”, особено за децата, както и за предпазване от мълнии, холера и чума. През XVII в. действието на малахитовите талисмани и амулети се простирало от защита срещу зло до лек за всички физически болести. Пиели го стрит на прах и разбъркан с мляко при херния, сърдечни пристъпи и за облекчаване на колики. С него спирали кръвотечения, като го размесвали с мед и го мажели върху раните. В по-нови времена малахитът се използва предимно като декоративен камък- руските царе облицовали цели зали в дворците си с малахит. Колоните на храма „Света София” в Истанбул също са облицовани с малахит.

Той е прекрасен балансиращ камък,  улеснява общуването,  засилва интуицията и пази от неприятни ситуации.  Помага да проявяваме толерантност и гъвкавост. Малахитът е камък изпълняващ желания, известен като детски амулет. Слагат го на врата на детето за защита от болести и опасности. Сложете парче малахит в портфейла или джоба си, за да привлечете пари и го носете със себе си при бизнес срещи.

Влияние върху чакра:  сърдечна, слънчев сплит, трето око.

Подходящ за зодия:Козирог, Скорпион, Водолей.


Сравни продукт (0)


Гривна  с малахит и ахат

Гривна с малахит и ахат

Описание: Гривна с комбинация малахит 8 и 6 мм и бял ахат 4 мм  метален елемент и еластична кор..

7.00лв. 9.00лв.

Гривна  с Малахит и Ахат

Гривна с Малахит и Ахат

Описание: Гривна с комбинация малахит 8 и 6 мм и бял ахат 4 мм  метален елемент и еластична кор..

7.00лв. 9.00лв.

Метална гривна - Седемте чакри "Аз знам" - 1932

Метална гривна - Седемте чакри "Аз знам" - 1932

Описание: Комбинация от Червен Тюркоаз, Котешко око, Малахит, Аквамарин, Лазурит и АметистМетал..

5.00лв. 10.00лв.

Показани 1 от 3 | 3 (1 Страници)